Skip to main content

Pump Paintball
Pump Paintball
173 members
2 posts

Toen paintball voor het eerst werd gespeeld, waren pump markers de enige beschikbare optie. Deze markers oorspronkelijk ontworpen om bomen en vee van een afstand te markeren, waren niet ontworpen voor een snelle sport, maar om af en toe een paintball te schieten met een redelijke nauwkeurigheid. De eerste markers waren dus extreem traag om te schieten en waren beperkt tot slechts een paar schoten met hun CO2 patronen van 12 gram. Naarmate de ontwikkeling van paintball vorderde, zochten spelers naar een concurrentievoordeel dat voortkwam uit het verbeteren van de nauwkeurigheid, het verkrijgen van een betere luchtefficiëntie door grotere tanks te gebruiken en door hun vuursnelheid te verhogen. Naarmate semi-automatische markers verbeterden, werden deze snellere, nauwkeurigere markers populairder.

Hoewel pump-paintball niet langer de dominante vorm van paintball is, wordt het vandaag nog steeds gespeeld. Hoewel er veel efficiëntere markers beschikbaar zijn, genieten pumpspelers nog steeds van de uitdagingen, de nauwkeurigheid en de prijs van het spelen met een pump. Spelen met een pump is niet een spel van ontelbaar ballen schieten en hopen dat je iemand raakt. Vanwege de langzamere vuursnelheid, vereist pump-paintball dat je voorzichtig en nauwkeurig bent wanneer je schiet. Deze strategie voegt een heel nieuw element toe aan het spel, aangezien spelers zich niet langer bezighouden met bewegen, strategie coördineren en communiceren met hun team, maar zich moeten concentreren op de vaardigheden met hun marker.

Martijn liked a reply 4 months ago
Discussion

Pump Groep opzetten

Hoi allemaal,

Ik wil graag een pump groep opzetten om lekker samen eens in de zoveel tijd samen pump te spelen als een team.

Voornamelijk woods maar ook uitstapjes naar speedball trainingen, big games, af en toe een wedstrijdje meepakken... (More)

Jorrit replied 2 years ago
Discussion

Do you even pump bro?

Pump zou kunnen worden omschreven als de meest pure vorm van paintball. Hier komt het namelijk aan op de skills van de speler en in veel mindere mate op het aantal BPS wat er richting de tegenstander gelanceerd word. Doordat... (More)